Go Global

Start din rejse her! UngAalborg åbner op for en verden af muligheder og internationale oplevelser. Går du rundt med en globetrotter i maven, er det måske en god idé at læse videre her. UngAalborg har en lang tradition for at arbejde med unge i internationale sammenhænge.

Globaliseringen betyder, at verdens mangfoldighed er til stede hele tiden og overalt i vores hverdag. Det globale perspektiv handler om at give unge et større globalt udsyn og indsigt i andre kulturer.

Unge skal have en uddannelse med globalt perspektiv, og mange flere unge må gerne tage et uddannelsesophold i udlandet, da det blandt andet åbner op for flere jobmuligheder. Det er vigtigt, fordi vi i Danmark i stigende grad bevæger os på tværs af landegrænser og samarbejder med andre lande.

Det stiller krav til vores evner til at begå os globalt og til vores forståelse for andre kulturer. Men udsyn, indsigt og forståelse kommer imidlertid ikke af sig selv.

Vi har en forpligtelse til at give unge mulighed for at få et grundigt indblik i og en dybere forståelse for andre kulturer og derved udvikle deres interkulturelle kompetencer og styrke det globale perspektiv i deres dagligdag. Med det formål at skabe dynamik og styrke indsatsområderne dannes der en international organisation i UngAalborg med repræsentanter fra relevante videregående uddannelser samt UngAalborg.

De internationale indsatser kommer til at løbe hele året, men i uge 47 vil der hvert år være forstærket fokus på internationale projekter og events.

×

i 2014-2017 har UngAalborg valgt at sætte fokus på følgende indsatser indenfor området Go Global:

 • Kreative udtryksformer i et internationalt perspektiv
 • Unge og EU
 • Udvekslinger
 • Jobswop og praktik i udlandet
 • Voksne som internationale rollemodeller
 • Virtuel udveksling
 • Videodagbøger fra verden
 • Platform for volontørerne
 • Læring om mangfoldighed og kulturforståelse
 • Internationalt parlament
 • Bistandsprojekter

Langt de fleste af UngAalborgs internationale tilbud er ungdomsudvekslinger, hvor unge fra flere forskellige lande mødes og lærer hinanden at kende. Udvekslingerne er primært for unge mellem 14-19 år.

Udvekslingerne er derfor meget mere end traditionelle ferieture og bidrager til, at du bliver direkte konfronteret med unge fra andre kulturer. Du får dermed skabt et netværk med andre unge i Europa, og du får styrket dine fremmedsproglige og interkulturelle kompetencer. 

×

Hvis du er interesseret i at komme med på en af vores ungdomsudvekslinger eller høre mere om at blive volontør, kan du kontakte:

 

International projektmedarbejder Camilla Lindum 

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  / Direkte 25 20 07 25

 

Støttet af: Erasmus+ 

×

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00