Valgfag

Valgfag, understøttende og temaer 2018/19

Valgfag
Understøttende
Temadage
Temauger

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 08:59

Arabisk sprog og kultur

valgfag-dot


VALGFAG | Arabisk tales af mange børn i de danske skoler, og vi hører ofte ord som Sælam! og Walla! Arabisk tales primært i mellemøsten og er verdens femte største sprog. I Danmark tales sproget af flere end 50.000 mennesker. I valgfaget “arabisk sprog og kultur” lærer du ord og simple sætninger på arabisk, og du får større viden om arabiske kulturer.

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 08:59

Arabisk sprognørd

valgfag-dot


VALGFAG | Det arabiske alfabet består grundlæggende af 28 bogstaver. Bogstaverne læses fra højre til venstre på arabisk og består af tegn. I dette valgfag nørder eleverne med det arabiske skriftsprog og lærer at skrive og læse det arabiske skriftsprog. Det er sprognørderi for dem, der allerede kan tale arabisk.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:48

Bevægelse

valgfag-dotunderstot-dottemadag-dot


VALGFAG | UNDERSTØTTENDE | TEMADAGFaget viser en bred vifte af muligheder inden for bevægelse, herunder især alternative idrætsformer, der som udgangspunkt ikke indgår i den normale idrætsundervisning. Underviserne er eksperter på netop deres idrætsfaglige felt og motiverer eleverne i relation til sundhed og læring med positive fællesoplevelser.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:40

Crosslære

valgfag-dot


VALGFAG | Vi kan tilbyde et fantastisk værksted med crossmaskiner og en bane der hører til eliten inden for sporten. Eleverne vil få gennemgået hvordan en crossmaskine virker og målet er, at de selv kan vedligeholde og køre en crossmaskine. Undervisningen foregår på Crossbanen i Hvorup.

Senest ændret Tirsdag, 03 april 2018 07:54

Debatteater

temadag-dot


TEMADAG | Et hvilket som helst relevant tema kan tages op til debat ude på skolerne gennem forumteater. To skuespillere kommer på besøg på skolen og spiller nogle scenarier som tilrettelægges ud fra det givne tema og eleverne er med i refleksionsrunder og kreativ sparring, for på den måde at undersøge temaet scenisk og derigennem kunne vende temaet på flere forskellige måder.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:07

Demokrati

temadag-dot


TEMADAG | Temadagen har til formål at sørge for elevinddragelse på skolen. Eleverne får opgaven at være skolebestyrelse for én dag, og de skal dermed træffe beslutninger om skolens sammensætning inden for forskellige emner. Vi har fokus på, at eleverne skal lære at prioritere over deres ønsker samt forstå, hvordan man udarbejder samt gennemarbejder sine idéer, når man vil forsøge at føre dem ud i livet på skolen.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:47

Drama

valgfag-dot


VALGFAGEleverne arbejder med teater gennem både manuskriptarbejde, improvisationer og øvelser. Der trænes med henblik på, at eleven bliver i stand til at skabe troværdige karakterer på scenen i overensstemmelse med genre og udtryk.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

E-sport og personlig udvikling

temadag-dottemaunge-dotvalgfag-dotunderstot-dot


TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | I dag er det ikke unaturligt at have en drøm om at blive professionel computerspiller frem for fodboldspiller. For at blive e-sports spiller kræver det meget mere end bare at spille et spil. Eleven vil blive præsenteret for redskaber de kan bruge til at blive dygtigere i spillet, som også kan anvendes til at blive dygtigere i skolen.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

Elektronisk Musik

temadag-dotvalgfag-dot


TEMADAG / VALGFAG | Elektronisk musik er for dig der gerne vil lære de grundlæggende musikalske principper i at komponere og producere elektronisk musik. 

Senest ændret Fredag, 25 maj 2018 06:26

Filosofi

valgfag-dot

VALGFAG | Hvad er det for noget, spørger du måske om? Hvis du godt kan lide at undre dig og stille spørgsmål, måske endda store spørgsmål, så er filosofi helt sikkert noget for dig! På valgholdet Filosofi, lærer du at arbejde med spørgsmål af nærmest alle slags, store som små, og så lærer du, hvordan du kommer tættere på sandheden og mulige svar på nogle af de spørgsmål, vi mennesker har stillet os selv, lige så længe som vi har eksisteret.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:40

Flowskrivning

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG / TEMADAG | Eleverne trænes i kreativ skrivning og udtryk. Der arbejdes med digte og prosa tekst, oplæsning og iscenesættelse, samt idegenerering og strukturering af ord.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:01

Foto

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG | Faget viser en bred vifte af muligheder inden for foto både på det tekniske og det praktiske område. Underviserne er eksperter i alt indenfor fotografering og teknik digital fotografering.

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 09:00

Fransk

valgfag-dot


VALGFAG | At lære fransk åbner mange døre.  Frankrig har i mange år været toneangivende på mange områder. Eksempelvis kan nævnes: Mode og kunst fra Paris, fransk mad, tegneserier fra Belgien, Formel 1 i Monaco eller Tour de France.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:52

Friluftsskolen

valgfag-dotunderstot-dottemadag-dot


VALGFAG / UNDERSTØTTENDE / TEMADAG : UngAalborg tilbyder Friluftsliv som valgfag med udgangspunkt i UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter. Friluftsskolens aktiviteter består af mountainbike, klatring og trekking/lejrliv samt forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand up paddleboard.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

Førstehjælp

temadag-dot


TEMADAG: UngAalborg tilbyder undervisning i førstehjælp som temadag i én eller to dage i  ud-skolingen (7. – 10. klasse). Der tilbydes kursus i førstehjælp efter retningslinjerne fra Dansk Førstehjælpsråd. Undervisningen foregår på jeres skole, og UngAalborg medbringer det nødvendige udstyr til undervisningen. Der tilbydes 2 forskellige forløb, som begge udløser gyldigt førstehjælpsbevis til eleverne.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:36

GROW som valgfag

valgfag-dot


VALGFAG |  For ordblinde elever. VI vil arbejde med selvforståelse og identitet i et anerkende og styrkebaseret forløb, samt give anvisninger til kompenserende IT hjælpemidler og rettigheder ved ordblindhed generelt. Undervisningen foregår på KUL i Nordkraft.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:39

Håndværk

valgfag-dotunderstot-dottemadag-dot


VALGFAG / UNDERSTØTTENDE / TEMADAG : Håndværk er et koncept, hvor praksis og teori mødes, så undervisningen får helt nye muligheder.
UngAalborg kommer til skolen med konceptet, som eksempelvis kan indeholde elementer fra murer, tømrer, brolægning, VVS, elektriker mm.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

Indretningsdesign

valgfag-dottemadag-dottemaunge-dot


VALGFAG | TEMADAG | TEMAUGE | Faget er et tilbud til Jeres skole, når der skal skabes et nyt område - f.eks. et rum eller udeareal, hvor eleverne skal være med i skabelsesprocessen. Eleverne opnår kendskab til forskellige designprocesser, der udvikler dem både kreativt og innovativt. Indretningsdesign dækker over mange muligheder. Vi kan vælge at have fokus på forskellige aspekter inden for indretning, anhængig hvad I har mulighed for på jeres skole. 

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:43

Internationalisering / globalisering

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG: Illegal indvandring, global handel, klimaforandringer, løndumping, menneskerettigheder, kulturforståelse og interkulturel kommunikation er nogle af de emner, der kan berøres på en international temadag.

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 09:00

Iværksætteri

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG : Iværksætteri er et fag, hvor vi skal sætte noget i værk – ikke hvad som helst, kun de allerbedste ideer. Men hvordan kommer vi frem til de idéer? Hvordan ved vi, om ideen er god? Hvordan bliver ideen til virkelighed?

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:44

Kamikazeteater

temadag-dot


TEMADAG | 1 forestilling på 1 dag. Teater behøver slet ikke at være svært og omstændeligt. Det kræver blot en god ide, virkelyst og samarbejde.

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 08:59

Kinesisk

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG | Kina er en nation, der bliver mere og mere betydningsfuld for unge i forhold til deres fremtidige eksistens i en global verden. Undervisningen i kinesisk rummer sproglige, kulturelle og samfundsfaglige elementer. Der perspektiveres til livet i Danmark, så eleverne kan få en forståelse af den samfundsmæssige, kulturelle og historiske kontekst.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:43

Kreativ Kodning for piger

valgfag-dotunderstot-dottemadag-dottemaunge-dot


VALGFAG / UNDERSTØTTENDE / TEMADAG / TEMAUGE /  | Kreativ kodning er et programmeringshold kun for piger!

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:35

Krop og identitet

valgfag-dottemadag-dot

VALGFAG / TEMADAG | Uanset alder, er det ikke altid let at få styr på det med sex, følelser, lyster og kærlighed. Hvorfor? Fordi der ikke findes en tjekliste for, hvordan vi skal indgå et møde med et andet menneske. Men ved at blive klogere på os selv, kan vi blive klogere på andre. Og det har du mulighed for nu! 

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:52

Kunst og Street Art

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG | Her får de unge en anderledes og inspirerende undervisning i kunst og street art. På holdet arbejder alle former for kunst, og vi tager udgangspunkt i, hvad kunst kan gøre. Kunst er kultur, kommunikation og alle vegne.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:01

Madlavning

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG : Faget madkundskab tilbydes til de skoler som gerne vil et spadestik dybere ift. Det traditionelle fag madkundskab. Der tages i faget udgangspunkt i den viden og de færdigheder som eleverne har opnået i den obligatoriske undervisning i faget madkundskab – det vil med andre ord sige, at der her bygges et lag ovenpå det allerede eksisterende fundament, som eleverne må forventes at have.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:04

Mediepakken

valgfag-dotunderstot-dottemadag-dottemaunge-dot


VALGFAG | UNDERSTØTTENDE | TEMADAG | TEMAUGE : Station10 har en række forskellige medietilbud, som i samarbejde med skolen kan skræddersyes, så det passer til de enkelte skolers behov. Det kan være lige fra film, musikvideo, foto og præsentation, musikindspilning, lyddesign i studierne og at lave dit eget radioprogram.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:42

Miljø og bæredygtighed

understot-dottemadag-dot


UNDERSTØTTENDE | TEMADAG : Hensigten med miljø og bæredygtighed er at gøre eleverne bekendte med en bred vifte af kernebegreber inden for miljøområdet.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:43

Mind Boost

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG | TEMADAG | Flere og flere elever mistrives. På dette valgfag arbejder eleverne med mental sundhed, herunder selvforståelse, identitet og styrkebaseret tilgang til udvikling. Gennem øvelser trænes eleverne i at tilegne sig et ”growing mindset” med fokus på egne evner og potentialer.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

Programmering

temadag-dottemaunge-dotvalgfag-dotunderstot-dot


TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | Hvordan "tænker" en computer? I dette fag vil du komme til at lære logikken bag computeren og lære at få den til at udfører instrukser til at løse bestemte opgaver.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:46

Præsentationsteknik

valgfag-dottemadag-dot


VALGFAG / TEMADAG | Der er store krav til os når vi skal præsentere noget for andre. Mange bliver nervøse og tror på forhånd at det vil gå galt.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:38

Psykisk førstehjælp

temadag-dot

 

TEMADAG | Det er vigtigt for ens trivsel at holde sig mentalt sund. Såvel som fysisk sundhed, kan øget fokus på mental sundhed øge vores livskvalitet og afhjælpe stress og mistrivsel. Derfor ser vi det som en naturlig del af UngAalborg, at sætte fokus på mental sundhed og trivsel for unge.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:07

Psykologi

valgfag-dot


VALGFAG | Psykologi som valgfag handler om at få indsigt i de følelser, der opleves som ung, og hvordan disse kan beskrives ud fra psykologien, som er læren om jeg’et, og de tanker, som den unge gør sig i forhold til identitet og roller. Vi arbejder kreativt med plakater, fysisk med yoga samt teoretisk og praktisk med de mest ungdomsrelevante emner indenfor psykologien.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:00

Sail Training (LOA)

understot-dot


UNDERSTØTTENDE | UngAalborg og LOA tilbyder sejlads træning (sailtraning) med et træskib på Limfjorden som valgfag med udgangspunkt i UngAalborgs Friluftsskole, hvor friluftsliv og sejlads vil være omdrejningspunktet.

Senest ændret Onsdag, 06 juni 2018 09:00

Spansk

valgfag-dot


VALGFAG Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse. Undervisningsministeriets forsøgsordning: UngAalborg udbyder både spansk som et-årigt valgfag og som tre-årigt valgfag for skoler, der ønsker at deltage i Undervisningsministeriets forsøgsordning.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:40

Sprog og bevægelse

temadag-dot


TEMADAGHits som “Despacito” og Enrique Iglesias’ “Subeme la radio” er bare nogle af de latinamerikanske sange, som vi synger med på. Men hvad synger de egentlig om? Og hvordan danser man til den latinamerikanske  reggaeton musik? Med udgangspunkt i spanske sangtekster arbejder vi med det spanske sprog og vi lærer nogle basale hverdagdialoger på spansk. Vi vil arbejde med, hvordan kønsrollerne fremstilles i de latinamerikanske sange og diskuterer kulturforskelle bl.a. machobegrebet. Det bliver en temadag med et højt aktivitetsniveau, hvor fremmedsprog og bevægelse er i fokus. En dag, hvor eleverne får indblik i musikstilen reggaeton, og hvor de mærker de latinamerikanske rytmer i hele kroppen, de spansk ord rulle på tungen, og får den latinamerikanske kultur ind under huden.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:45

Stol på dig selv og andre

temadag-dot


TEMADAG : Et kursus med fokus på trivsel i fællesskabet. Tillid til sig selv og hinanden. Eleverne bliver trænet i at give sig til kende i fællesskabet og at lytte til andre.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:37

Streetpoetry

temadag-dot


TEMADAG | En hel dag med kreativ skrivning og iscenesættelse af ord. VI arbejder med rap, poetryslam, digte og improvisationer.

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 12:03

Team og samarbejde

understot-dottemadag-dot


UNDERSTØTTENDE | TEMADAG: UngAalborg tilbyder Team og Samarbejde i relation til flere og alternative aktiviteter i folkeskolen. Nedenfor er der eksempler på indhold og omfang i undervisningen. Grundlæggende handler team og samarbejde ikke om, hvad der er rigtig og forkert i processen, men at eleverne finder og får kommunikeret deres egne løsninger i fællesskab. 

Senest ændret Mandag, 12 marts 2018 11:41

Ung i dag

valgfag-dot


VALGFAG | Ung i dag er et valgfag, der forbereder eleverne på livet efter folkeskolen og klæder dem på til at kunne begå sig i det danske samfund. Valgfaget er baseret på metoder, der sætter fokus på elevernes hverdag og virkelighed. Et vigtigt element i valgfaget er derfor interaktion og elevernes egen stillingtagen til at være ung i dag og i fremtiden.

«FørsteForrige12NæsteSidste»
Side 1 ud af 2

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00